SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Cum să te îngrijești după o accidentare serioasă

Cum să te îngrijești după o accidentare serioasă

Bianca Andreescu

Sportiv sau om obișnuit, accidentările pot surveni atunci când te aștepți mai puțin. În cazul atleților, aceștia beneficiază de programe speciale de recuperare. Pentru ceilalți, care nu fac sport de performanță, recuperarea durează mai mult.

Iar, în unele cazuri, costurile sunt destul de ridicate. Așa că, dacă vrei să împrumuți bani pentru tratament poți accesa serviciile Monily credit, platformă de comparații online. În acest fel vei scăpa de stresul cauzat de cheltuielile ridicate ale tratamentelor de recuperare.

Mai mult decât atât, poți urma exemplele oferite de unii dintre tenismenii care au reușit să se recupereze miraculos. Și chiar au revenit în circuitul profesionist, reușind performanțe notabile.

Tenismeni care și-au revenit miraculos după accidentări serioase

O accidentare poate reprezenta sfârșitul drumului în sportul profesionist. Mulți dintre sportivi reușesc să depășească aceste momente, dar nu mai continuă să performeze. Cu toate acestea, cazurile următorilor tenismeni ne arată că omul este capabil să doboare orice obstacol.

Roger Federer jucase 763 de meciuri fără să aibă vreo problemă de sănătate. În 2008, la Turneul de la Paris Rolex Masters, durerile de spate l-au determinat să renunțe. A revenit pe teren mai puternic, dar în 2013, la Indian Wells s-a oprit în semifinale, din cauza unei recidive la spate. În 2016 a fost nevoit să renunțe la turneul de la Madrid tot din cauza durerilor de spate. Iar în 2017, la Cincinatti a spus pas turneului tot din cauza vechilor probleme. În 2019, la turneul de la Roma, piciorul la care se operase în 2016 a început să îi facă probleme. De fiecare dată a revenit mai puternic, iar fiecare recidivă l-a motivat în plus. Federer nu vrea să renunțe, pentru că așa fac toți marii campioni!

Juan Martin Del Porto este un alt campion al tenisului care a avut de suferit de pe urma accidentărilor. Din 2010 și până acum a avut de trecut peste patru operații la încheieturile mâinilor. În 2020 se confruntă din nou cu probleme de sănătate. De data aceasta, este vorba despre două intervenții la genunchiul drept. Dar, drumul lui în tenis nu se oprește aici. Pentru că un campion nu se lasă doborât atât de ușor!

Bianca Andreescu este un alt exemplu de campion determinat. În 2019, la Turneul Campioanelor, aceasta a suferit o accidentare la menisc. Și-a propus să revină pe teren după o perioadă de șase săptămâni. Nu a făcut-o însă nici la Open-ul Australiei și nici la turneul din Dubai. Cu siguranță că o să revină până la Turneul de Mare Șlem de la Paris. Pentru că și ea este o campioană!

Nici Simona Halep nu a fost scutită de accidentări. Durerile de spate i-au dat bătăi de cap în 2019. Cu toate acestea, campioana din România a revenit de fiecare dată mai puternică. Și chiar a reușit să ajungă în semifinala de la Open-ul Australiei și în finala de la Dubai din 2020. Ceea ce arată că un campion nu renunță niciodată! Acest lucru trebuie să-l facem și noi, oamenii obișnuiți, atunci când avem diverse accidentări.

Cum poți îmbunătăți procesul de recuperare după o accidentare?

În procesul de recuperare post-accidentare sunt implicate atât elemente mentale, cât și de natură fiziologică. Pe partea mentală, fiecare dintre noi se poate auto-motiva în mod diferit. În ceea ce privește aspectul fizic, sunt câteva lucruri pe care le putem face cu toții pentru o recuperare rapidă:

  • Hrănește-te cât mai sănătos – ajută din plin în procesul de vindecare și îți oferă energie pentru a compensa pierderile suferite de-a lungul procesului de refacere.
  • Consumă alimentate bogate în calciu, proteine și fibre;
  • Odihnește-te cât de mult posibil – somnul favorizează accelerarea naturală a procesului de vindecare a corpului;
  • Urmează un program de exerciții fizice – nu doar că te ajută la stimularea refacerii, dar și pregătește mușchii pentru eforturile intense de mai târziu.
  • Muzica este un remediu util în orice situație, prin urmare, este recomandată și în timpul refacerii post accidentare.

Astăzi este mult mai ușor să ai parte de o recuperare mai rapidă în cazul unei accidentări serioase. Există o varietate de programe de refacere și ajutor financiar atunci când ai nevoie. Plus că, rezultatele pot fi accelerate și îmbunătățite chiar la tine acasă, în moduri foarte plăcute și relaxante.

Leave a Reply

Top