SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > Fed Cup România – Rusia 2-2: Jaqueline Cristian face meciul carierei și ne menține în cursă!

Fed Cup România – Rusia 2-2: Jaqueline Cristian face meciul carierei și ne menține în cursă!

Jaqueline Cristian a reușit victoria carierei în Fed Cup

Tinerele jucătoare din echipa de Fed Cup a României s-au comportat excepțional în fața marii favorite, Rusia. Deocamdată, scorul meciului din partida din Grupa Mondială dintre cele două formații era egal, 2-2, câștigătoarea urmând să fie desemnată după meciul de dublu.
Disputată la Cluj, întâlnirea dintre România și Rusia din Fed Cup va rămâne ca una de referință pentru tenisul feminin românesc indiferent de deznodământul final. Pentru că a demonstrat că există viață și după Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu în acest sport, că avem niște jucătoare care chiar reprezintă un viitor de aur pentru tenisul nostru. După ce prima zi s-a încheiat cu scorul general de 1-1, Ana Bogdan aducând punctul victoriei din ziua inaugurală, după 6-3, 6-7, 6-1 cu Veronika Kudermetova, sâmbăta a fost una interzisă cardiacilor. Mai întâi, aceeași Ana Bogdan a făcut un meci superb contra ocupantei locului 28 în lume, Ekaterina Alexandrova. La capătul a două ore și 25 de minute, rusoaica s-a impus cu scorul de 7-5, 3-6, 7-5, dar prestația româncei a fost una de excepție, demonstrând că locul ei este măcar în Top 50 mondial, dacă nu cumva chiar mai sus. Acum, Ana ocupă poziția a 90-a în ierarhia WTA.

La scorul de 1-2, căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a făcut o mutare senzațională. A înlocuit-o pe Gabriela Ruse, ocupanta locului 160 mondial, care în prima zi a părut depășită de miza jocului și a trimis pe teren o altă debutantă, pe Jaqueline Cristian (197 WTA). Ei bine, aceasta, deși a avut un start de meci cu emoții, și-a revenit din mers și a reușit victoria carierei: 7-5, 6-3 cu ocupanta locului 38 WTA, Veronika Kudermetova. La final, la interviul de după meci, Jaqueline a realizat parcă ce mare victorie a obținut și a fost doborâtă de emoții, vorbind cu lacrimi în ochi: ”Mi-am zis că nu am nimic de pierdut, că dacă lupt pentru fiecare minge e singura mea şansă. Cu toată energia de aici, cu echipa, cu fanii, cu tot ce în jur am ştiut că trebuie să lupt până la ultima minge. Vă iubesc mult de tot, vă mulţumesc!”, a spus jucătoarea noastră.

Jaqueline Cristian a reușit victoria carierei în Fed Cup
Jaqueline Cristian a reușit victoria carierei în Fed Cup (FOTO: Cristina Huțu)Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, titularizate la dublu

Astfel, după patru meciuri, România și Rusia se aflau la egalitate, 2-2, calificata în turneul final de la Budapesta urmând să fie stabilită după meciul de dublu Jaqueline Cristian/ Gabriela Ruse – Anna Blinkova/ Anna Kalinskaya. Româncele, campioane săptămâna trecută în proba de dublu a turneului ITF de 60.000 de dolari de la Andrezieux-Boutheon (Franța), le-au înlocuit pe Irina Bara și Raluca Olaru, care au fost anunțate inițial de staff-ul nostru.

România – Rusia 2-2

Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6

Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1

Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7

Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3

Jaqueline Cristian/ Gabriela Ruse – Anna Blinkova/ Anna KalinskayaCum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICILeave a Reply

Top