SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Fed Cup România Rusia 2-3: Florin Segărceanu a explicat de ce a apelat la cuplul Gabriela Ruse/ Jaqueline Cristian

Fed Cup România Rusia 2-3: Florin Segărceanu a explicat de ce a apelat la cuplul Gabriela Ruse/ Jaqueline Cristian

Echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Rusia

După înfrângerea la limită a României în meciul cu Rusia, scor 2-3, în Fed Cup, căpitanul nejucător al formației noastre a explicat la conferința de presă de ce le-a trimis în teren la meciul decisiv, de dublu, pe Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, când în lot o avea pe a 41-a jucătoare de dublu a lumii, Raluca Olaru,
“Am luat decizia de a schimba echipa de dublu în ultima clipă. A fost o decizie oarecum forţată pentru că Raluca Olaru avea o contractură şi a venit să ne spună că nu este 100% fizic pentru acest meci. Aşa că a trebuit să luăm o decizie foarte rapidă. A fost o decizie dificilă, dar la un meci cu o asemenea miză dacă nu eşti 100% apt fizic e mai bine să faci un pas în spate. Ceea ce s-a şi întâmplat, pentru că Raluca a acceptat situaţia. Echipa Raluca Olaru – Irina Bara era cea pe care o pregătisem din punct de vedere tactic, dar în acel moment o formulă cu Irina Bara şi Jaqueline sau Gabriela era una dificilă. Legat şi de partea pe care joacă şi de felul în care s-au antrenat. Noi aveam două variante de dublu clare, Olaru-Bara şi Ruse-Cristian. Jaqueline venea după un meci foarte bun, era încrezătoare, şi-a dorit mult să joace acest meci de dublu şi din acest motiv am apelat la această variantă. Ştiu că vor fi comentarii, dar uneori se întâmplă aceste lucruri. Jucătorii se mai accidentează, au probleme şi undeva trebuie să găseşti o formulă. Eu unul sunt foarte mulţumit şi cred că cele două (n.r. – Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian) reprezintă o formulă la dublu pe viitor. Şi mă bucur că am avut 3 debutante la Fed Cup, îmi pare rău că nu a jucat şi Irina Bara, ar fi fost o experienţă bună pentru ea. Acum e supărată, o înţeleg, dar uneori echipa este echipă şi din punctul meu de vedere, al antrenorului, trebuie să alegi formula cea mai bună. Aşa am crezut noi, aşa am făcut, acum mergem înainte”, a explicat Florin Segărceanu la conferința de presă.

CITEȘTE ȘI:  FOTO: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și celelalte românce din echipa de Fed Cup, la banchetul oficial

Florin Segărceanu: ”Era o minune ca România să câștige acest meci”

Segărceanu a recunoscut că nu se aștepta ca meciul cu Rusia să fie atât de strâns. ”I-aş fi dat o bere celui care îmi zicea înainte de meci că se va încheia 2-3. Sigur, întotdeauna speri şi pregăteşti echipa foarte bine, încerci să iei cele mai bune decizii. Dar uitându-ne la clasamentul rusoaicelor, ştiam valoarea lor, ştiam de Alexandrova în ce formă e… deci ştiam că o să fie dificil să facem un meci strâns. Dar acest lucru s-a întâmplat. A fost foarte aproape să se întâmple o minune, pentru că eu cred că era o minune dacă România reuşea să câştige acest meci. Eu le mulţumesc fetelor, o felicit pe Jaqueline pentru felul în care a jucat, cu curaj. Nu s-a relaxat, nu s-a speriat… deci pentru mine finalul acestei întâlniri e foarte mulţumitor, chiar dacă nu am reuşit să câştigăm. Am venit cu 3 jucătoare noi în echipă, 2 dintre ele au jucat şi cred că e o experienţă foarte bună pentru ele. Sunt jucătoare tinere, au 21 de ani şi reprezintă viitorul acestei echipe”, a mai spus Segărceanu.Florin Segărceanu: ”O să vedem cu cine vom juca în meciul de baraj”

Florin Segărceanu a privit partea plină a paharului după înfrângerea cu Rusia din Fed Cup: “Acest meci cu Rusia a fost unul care mă bucură. Mă bucur pentru echipă, pentru jucătoarele care au jucat în premieră, au făcut şi surprize… Ele reprezintă generaţia viitoare, amândouă joacă foarte bine dublu, sunt un cuplu sudat. Din acest motiv am mers pe această variantă, mai ales că înainte de venirea la Cluj ele câştigaseră un turneu împreună. Sunt mulţumit de această întâlnire… normal că îţi doreşti să câştigi, mai ales când se ajunge la 2-2 după victoria fantastică reuşită de Jaqueline în faţa unei jucătoare numărul 38 în lume… Atunci începi să visezi, dar acea minune nu s-a întâmplat. Trebuie să recunosc că rusoaicele au jucat un meci perfect la dublu, aşa a fost să fie. Au fost şi multe decizii pe care a trebuit să le luăm în câteva minute. Mai departe o să vedem cu cine vom juca în meciul de baraj şi normal că ne dorim să rămânem în această Grupa Mondială”, a încheiat Segărceanu.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

CITEȘTE ȘI:  Jaqueline Cristian a furat toate privirile la Gala Tenisului Românesc (FOTO)

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICILeave a Reply

Top