SUNTETI AICI
ACASA > International > Turneele de tenis s-au întors: care sportivi români sunt cel mai bine evaluați?

Turneele de tenis s-au întors: care sportivi români sunt cel mai bine evaluați?

Calendarul WTA

Marile evenimente sportive ale acestei prime jumătăți de an au fost suspendate, inclusiv cele din tenis. Dar viitorul se anunță promițător, întrucât oficialii au revizuit și adoptat un nou calendar al turneelor de Grand Slam și nu numai. Primul mare turneu va fi cel de la Palermo, care se va desfășura în perioada 3-9 august. Dacă ți-a lipsit adrenalina jocului, poți să afli toate detaliile meciurilor și să îți susții favoriții aici.

Simona Halep și-a confirmat revenirea pe teren tocmai în cadrul turneului de pe pământ sicilian. Sperăm că aceste câteva luni de pauză forțată de la meciuri oficiale au ajutat-o pe numărul 2 WTA să adune energia necesară pentru un întreg sezon. Dacă și tu ai încredere în forțele noi ale Simonei, nu ezita să pariezi pentru ea și succesul ei. Pentru un loc în competiția finală din Sicilia vor lupta în calificări și româncele Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81 WTA) și Patricia Țig (85 WTA), relatează Digi Sport. La cele 4 jucătoare se adaugă și Irina Bara și Jacqueline Cristian ca rezerve pentru calificări.

Halep – favorită la Palermo

Cap de serie și principala candidată la titlu, Halep este așteptată cu multă nerăbdare de organizatorii din Palermo. Jucătoarea împarte același entuziasm, dat fiind faptul că a confirmat atât de propice participarea la evenimentul sportiv. Turneul vine, însă, cu numeroase responsabilități atât pentru jucători, cât și pentru organizatori. Și unii și ceilalți trebuie să respecte toate normele sanitare și epidemiologice, cu scopul de a demonstra fezabilitatea noului calendar de competiții WTA.

În topul preferințelor, Simona este urmată de Johanna Konta.

Competițiile din vara-toamna anului 2020

Conform declarațiilor oficiale al echipei WTA, noul calendar al turneelor ce debutează cu cel de la Palermo conține alte 19 evenimente. Turneul de Master Series, ținut în mod tradițional la Cincinnati va continua seria de competiții, dar va avea loc anul acesta la New York. El va „pregăti terenul” pentru US Open-ul de la finalul verii (31 august – 7 septembrie). Alte câteva competiții importante care se vor desfășura anul acesta sunt: Mutua Madrid Open, Roland Garros (27 septembrie – 5 octombrie) și China Open, urmând ca sezonul să fie închis de competiția finală Shiseido WTA de la Shenzhen.

Noile condiții de desfășurare a evenimentelor sportive din circuitul feminin

Acest calendar este, însă, condiționat de situația epidemiologică internațională în spațiile de desfășurare a competițiilor. În organizarea evenimentelor, experții vor lua în calcul toate recomandările specialiștilor la nivel mondial.

Meciurile se vor desfășura fără public, acestea urmând să fie transmise live prin intermediul câtorva platforme partenere WTA. Cu toate acestea, Steve Simon, directorul general al WTA, și-a exprimat încrederea că energia indispensabilă a fanilor sportului regal va ajunge la cei de pe teren și viceversa prin intermediul platformelor de social media și de transmisie live. Personalul tehnic de pe teren va fi redus drastic. Contactul fizic între jucători și între jucători și staff va fi descurajat.

Leave a Reply

Top