SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Virginia Ruzici, despre greutățile din startul carierei: ”Aveam costume românești pe care le vindeam pentru a face rost de bani de hotel”

Virginia Ruzici, despre greutățile din startul carierei: ”Aveam costume românești pe care le vindeam pentru a face rost de bani de hotel”

Virginia Ruzici (65 de ani), prima jucătoare din România campioană la un turneu de Grand Slam – a triumfat la Roland Garros 1978 – și actualul manager al Simonei Halep, a acordat un interviu pentru UbiTennis în care a povestit greutățile cu care s-au confruntau atât ea, cât și ceilalți jucători români din anii ‘70 în startul carierei.




Virginia Ruzici a cucerit titlul la Roland Garros în 1978, jucând o nouă finală în 1980. De asemenea, a făcut semifinale la același turneu în 1976 și a jucat cel puțin o dată în sferturi la fiecare dintre celelalte trei turnee de Grand Slam. După ce s-a retras din activitate, a început cariera în management, lucrând pentru Open-ul de la Milano și pentru IMG înainte de a deveni, din 2008, managerul Simonei Halep.

Așa cum a recunoscut, primii pași în tenisul profesionist au fost foarte greu de făcut, din lipsa banilor. ”În primii mei ani, am început să călătoresc în Europa cu Mariana Simionescu și cu Florența Mihai, și eram mereu fără bani. Și nu doar noi – Ion Țiriac, care a devenit mai târziu managerul meu, era mereu în căutarea unor modalități de a supraviețui în acele zile. Aveam niște costume românești făcute la comandă și încercam să le vindem pentru a ne plăti camerele de hotel, iar de câteva ori am acceptat să fim arbitri în Franța pentru echivalentul a una sau două lire sterline. Când am mers pentru prima dată în SUA, la început nu ne permiteam să ne închiriem camera, iar circuitul nord-american dura patru luni atunci, așa că era important să facem rost de bani rapid”.

Virginia Ruzici despre problemele avute cu viza întâmpinate de jucătorii din țările comuniste

Virginia Ruzici a povestit și despre greutățile pe care trebuia să le depășească pentru a merge la turnee. Provenind dintr-o țară comunistă, obținerea vizei de intrare în țările capitaliste era o problemă majoră: ”Când ne aflam într-un oraș european, imediat trebuia să mergem la consulatul din următoarea țară în care aveam turneu, pentru a ne lua viza. Așa că dacă jucam la Hamburg, imediat după ce ajungeam mergeam la consulatul italian pentru a primi viza pentru a putea juca la Roma săptămâna viitoare”, a rememorat fost jucătoare.



Virginia Ruzici: ”De fapt, am câștigat 14 turnee WTA, nu 12”

Ruzici a petrecut șapte ani consecutivi în Top 20 și a cucerit 12 titluri conform palmaresului WTA. Totuși, ea spune că acesta i-a fost ciuntit: ”De fapt, eu am câștigat 14 turnee. Pentru anumite motive, victoriile mele de la Gstaad, Bastad și Zurich nu au fost contabilizate, în timp ce la Kitzbuhel mi-au atribuit trei titluri, în loc de două, câte am de fapt”.

Virginia Ruzici despre meciurile cu Chris Evert și Martina Navratilova

Perioada în care Ruzici a jucat tenis la nivel înalt a fost dominate de două dintre cele mai mari jucătoare din istorie, Martina Navratilova și Chris Evert. Ultima a fost un obstacol imposibil de depășit pentru jucătoarea noastră: ”Niciodată nu am câștigat în fața lui Chris, deși am jucat peste 20 de meciuri. A fost mereu prea bună față de mine, în special din punct de vedere al pregătirii mentale. Eu am fost o jucătoare de atac, și ea mă măcina la fiecare punct, era epuizant. De asemenea, niciodată nu am învins-o pe Martina, cel puțin oficial, pentru că am reușit să o bat la un demonstrativ la Torino. Iar cu altă ocazie am condus-o cu 5-2 și 40-15 în al treilea set la Dallas. Sincer, mi-aș fi dorit să o întâlnesc pe zgură, deoarece cred că aș fi putut să o pun în dificiultate. Singura dată când am jucat pe zgură cu ea se întâmpla undeva în Ucraina de azi. Ea avea în jur de 16 ani, dar suprafața era un noroi gălbui pe care nu l-aș numi chiar zgură”, recunoaște Ruzici.

Dacă pe cele două nu a reușit să le învingă, Virginia Ruzici are victorii mari împotriva altor nume imense ale acelei perioade: Andrea Jaeger, Brit Sue Barker, Hana Mandlikova, Helena Sukova, Wendy Turnbull sau Dianne Fromholtz.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI


Leave a Reply

Top