SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Există, totuși, o șansă ca Simona Halep să joace la Stuttgart

Există, totuși, o șansă ca Simona Halep să joace la Stuttgart

Simona Halep la Australian Open 2021

Vineri a apărut o șansă ca Simona Halep să joace, totuși, la turneul WTA de la Stuttgart, deși joi toți apropiații ei știau că nu va mai merge acolo, așa cum ați și putut citi pe Doartenis.ro. Și o dovadă foarte bună că informațiile erau reale este că nimeni din echipa jucătoarei nu a negat vehement informațiile prezentate de acest site.
Din informațiile noastre, totul s-a schimbat după o discuție pe care românca a avut-o cu cei foarte apropiați ei. La capătul ei, cântărind argumentele pro și contra, ea ar fi decis să meargă totuși în Germania, chiar dacă umărul este nerefăcut și să vadă dacă va putea juca la un nivel apropiat de valoarea ei sau nu. La luarea acestei decizii a contribuit și faptul că retragerea japonezei Naomi Osaka a făcut ca ea să fie cap de serie numărul 2, deci să aibă un ”late start” și să intre în concurs abia miercuri, așa cum i-ar fi promis organizatorii. Acest amănunt este de fapt cel care ar fi cântărit decisiv, pentru că românca avea nevoie de mai multe zile fără meciuri pentru a-și continua tratamentul umărului.
La schimbarea deciziei Simonei a contribuit și poziția slabă ocupată în clasamentul pentru Turneul Campioanelor: 25

În plus, un alt argument care a contat foarte mult este că în acest moment Halep nu este între primele 10 jucătoare clasate in cursa pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen (ocupă abia locul 25, la 1.805 puncte de lider, Naomi Osaka) și are nevoie de puncte din orice turneu posibil, pentru că altfel riscă să rateze calificarea pentru prima dată după șase ani.

Deplasarea spre Stuttgart – dacă nu va apărea o nouă schimbare în program, desigur – se va face duminică, la bordul avionului personal al lui Ion Țiriac, pentru că din moment ce ea nu mai intenționa să participe, nici bilete de avion nu avea pentru Germania.

De altfel, participarea Simonei la Stuttgart e importantă și pentru Ion Țiriac, milionarul român fiind prieten de familie cu familia Porsche – magnatul german a fost de mai multe ori în România, la vânătorile organizate de Țiriac la Balc. Acesta sponsorizează turneul de la Stuttgart dar, mai important decât atât, este singurul mare sponsor al WTA, inclusiv pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen. În plus, multimilionarul Porsche este un mare admirator al Simonei Halep, acea superbă mașină decapotabilă a celebrei mărci germane primită cadou de româncă în 2014 de la Ion Țiriac fiind obținută direct de la sursă.

Un amănunt în plus care dovedește nu doar prietenia dintre cei doi oameni de afaceri, dar și a ajutorului pe care Ion Țiriac l-a acordat de-a lungul timpului familiei Porsche în plan sportiv este că directorul turneului de la Stuttgart este Markus Gunthardt, nimeni altul decât fostul director al turneelor organizate în Germania de Țiriac din 1988 până în 2000. Ca un amănunt ”de culise”, Markus Gunthartdt este fratele lui Heinz Gunthardt (căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Elveției), singurul antrenor avut de Steffi Graf.Leave a Reply

Top