SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > Câte ceva despre turneele majore de tenis din lume

Câte ceva despre turneele majore de tenis din lume

Simona Halep, cu trofeul cucerit la Wimbledon 2019

Cel mai faimos și renumit turneu de tenis din lume, Turneul de la Wimbledon, datează din anul 1877, când prima ediție s-a jucat pe gazonul All England Club, în afara Londrei.

Turneul major desfășurat pe Wimbledon se joacă încă pe terenuri de iarbă, una dintre multele tradiții de lungă durată. Aparițiile familiei regale (și ale altor celebrități), servirea de căpșuni proaspete cu smântână și celebrul cod vestimentar alb sunt alte tradiții care au devenit asociate cu turneul.

Parte din Grand Slam, turneul de pe Wimbledon se desfășoară pe durata a două săptămâni, la finalul lunii iunie, început de luna iulie. Atrage o listă lungă a celor mai buni jucători de tenis din lume și a găzduit unele dintre cele mai emblematice meciuri ale acestui sport.

Zgura e suprafața preferată de jucătorii români
Turneul de la Roland Garros se dispută pe zgură

Jocurile Olimpice de Vară sunt unice prin faptul că reprezintă mai mult decât un turneu major de tenis. Unul dintre cele mai bune aspecte ale acestui turneu este faptul că fanii pot participa la atâtea alte evenimente sportive incredibile într-un oraș mare, care este ales în fiecare an. Tenisul și-a făcut prima apariție la Jocurile de Vară la evenimentul inaugural din 1896, dar mai apoi, s-a renunțat la el, mai exact, în 1924. A revenit în 1988 și se desfășoară fără stagnări de atunci. Jocurile de Vară din 2024 vor avea loc în Paris, Franța, în perioada 26 iulie – 11 august 2024. Pentru un eveniment de 17 zile, Parisul este orașul perfect, deoarece posibilitățile sale de explorare sunt nesfârșite. Este orașul artelor, al iluziilor frumoase, precum Casino De Paris, spațiu superb pentru spectacole artistice și nu un cazinou, sau un cazinou numit Circus, unde varietatea de jocuri care se găsește și într-un cazinou online, precum Pokerstars, este la dispoziţia fiecărui fan și fiecărui vizitator. Viitoarea ediție a Jocurilor de Vară va fi o încântare, cu siguranță, mai ales acum, când digitalizarea și tehnologia deschid porți noi. Când fanii tenisului nu urmăresc acțiunea de pe teren, pot urmări cei mai buni sportivi din lume, în timp ce concurează în alte 31 de sporturi sau pot explora incredibila Franța.

Un alt turneu desfășurat în Franța, Openul Francez sau Roland Garros, este diferit de celelalte turnee majore, prin faptul că este singurul jucat pe terenuri de zgură. Argila este cunoscută a fi o suprafață dificilă, din cauza mingii care se mișcă mai încet. Unii jucători par să exceleze pe zgură, în special Rafael Nadal, care are un incredibil palmares de 13 campionate câștigate la French Open. Datele stabilite pentru 2022 sunt 22 mai – 5 iunie. Cu o istorie care datează de 130 de ani, acest turneu a găzduit sute de momente memorabile.

De obicei, ultimul Grand Slam al sezonului, US Open este cel mai faimos turneu profesionist de tenis din SUA. US Open a fost jucat pentru prima dată în 1881, sub forma Campionatului Național al SUA. Ceea ce îl face unul dintre cele mai bune turnee de tenis este faptul că oferă o atmosferă diferită și unică față de celelalte majore, este plin de viață, colorat și exuberant, caracteristici împrumutate de la orașul gazdă, New York. Acest turneu de tenis de top are loc la Centrul Național de Tenis al SUA, din Flushing Meadows, NY, iar mulți fani preferă să rămână în Manhattan și să profite de cumpărături și de distracția incredibilă a orașului, atunci când nu urmăresc tenisul. La fel ca la Wimbledon, sunt prezente celebrități. US Open are loc în fiecare an la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie și este modalitatea perfectă de a încheia vara. În 2021, turneul a atras un total de 631.134 de fani de tenis, care au experimentat evenimentul în persoană.

Australian Open este un eveniment care trebuie să se afle pe lista fanilor din întreaga lume. Este cel mai mare eveniment sportiv anual din emisfera sudică și are loc la Melbourne Park începând cu anul 1988, deși turneul datează din 1905. Acest turneu se joacă pe o suprafață de teren dur și a fost dominat de Novak Djokovic în ultimii ani. El l-a câștigat de nouă ori din 2008, obținând astfel recordul celor mai multe titluri singulare la un eveniment.

Fiind primul Grand Slam al anului, entuziasmul este întotdeauna mare pentru acest celebru eveniment de tenis din Melbourne și, fiind unul dintre cele mai frecventate, se află cu siguranță pe lista celor mai bune turnee de tenis.

 

 

Leave a Reply

Top