SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Novak Djokovic a primit scutire să participe la Australian Open

Novak Djokovic a primit scutire să participe la Australian Open

Novak Djokovic cu al nouălea trofeu cucerit la Australian Open

Pentru că e liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic a primit scutire medicală să participe la Australian Open, deși nu îndeplinește condiția esențială impusă de organizatori: nu e vaccinat.
Acest articol nu este despre vaccin sau nu – e 100% treaba fiecărei persoane în parte dacă se vaccinează – ci despre respectarea unor regulamente sau nu. Mereu am considerat că regulile trebuie respectate, indiferent că ne convin sau nu. Așa credeam că se va întâmpla și la Australian Open, însă m-am înșelat. Conform anunțurilor făcute de australieni, la primul turneu de Grand Slam al anului puteau participa doar jucătorii și jucătoarele trecute prin boală în ultimele luni sau vaccinate. Ei bine, printre toți cei care au respectat regulile – au fost unii jucători care s-au vaccinat special să poată participa – va apărea și un nevaccinat. Dar, pentru că e lider mondial, are voie. O participare frauduloasă, după părerea mea.

Federaţia Australiană de Tenis (Tennis Australia) a dat publicităţii, marţi, un comunicat, în care face precizări cu privire la participarea sârbului Novak Djokovici la Australian Open. Forul a arătat că liderul ATP a solicitat o scutire medicală, care i-a fost acordată în urma unui proces riguros de analiză a motivelor invocate.
“Novak Djokovici va concura la Australian Open şi este în drum spre Australia. Djokovici a solicitat o scutire medicală, care i-a fost acordată în urma unui proces riguros şi în care au fost implicate două grupuri independente de experţi medicali. Unul dintre acestea a fost Comitetul Independent de Examinare a Excepţiilor Medicale, numit de Departamentul de Sănătate al statului Victoria. Ei au evaluat toate cererile pentru a vedea dacă îndeplinesc liniile directoare ale Grupului australian de Consultanţă Tehnică pentru Imunizare (ATAGI)”, a precizat TA.

Forul australian a prezentat şi procesul de prelucrare a cererilor pentru scutiri medicale: “Protocoalele de vaccinare împotriva Covid-19 pentru Australian Open, inclusiv procesul pentru jucătorii care solicită scutiri medicale, au fost întocmite de Departamentul de Sănătate al statului Victoria şi de Tenis Australia. În cadrul unui proces independent, cererile pentru o excepţie medicală au fost examinate mai întâi de un grup de experţi format din medici din domeniile imunologie, boli infecţioase şi medicină generală. Aplicaţiile care îndeplineau criteriile naţionale stabilite de Grupul de Consultanţă Tehnică pentru Imunizare (ATAGI) au fost apoi supuse unei a doua analize, efectuată de un grup de experţi medicali desemnat de guvern, Comitetul Independent de Examinare a Excepţiilor Medicale. Aplicaţiile au fost analizate şi aprobate doar în conformitate cu ghidurile ATAGI. Procesul a inclus prelucrarea informaţiilor personale pentru a asigura confidenţialitatea tuturor solicitanţilor. Procesul de evaluare independentă în mai mulţi paşi a fost conceput pentru a asigura siguranţa tuturor la Australian Open”.
Cadoul ideal pentru practicanții tenisului de toate vârstele este la un click distanță. Brățara Charm ”Love Tennis”, este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

HAI CU MINE PE SUPERBET SUPERSOCIAL: De acum, mă puteți urmări și în Superbet SuperSocial. AICI găsiți link-ul care vă va duce în cea mai frumoasă comunitate a pariorilor. Puteți face schimb de informații, puteți să vă inspirați din biletele SuperAmbadasorilor – printre care sunt onorat să mă număr -, dar puteți deveni voi înșivă SuperInfluenceri. Totul, în Superbet SuperSocial, AICI.


Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din Ro

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top