SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > De ce sunt iubitorii de tenis unii dintre cei mai dedicați fani de sport în prezent?

De ce sunt iubitorii de tenis unii dintre cei mai dedicați fani de sport în prezent?

Tenisul este unul dintre cele mai iubite sporturi din lume

Tenisul, popularul și îndelungatul proiectat și perfecționat în Anglia în anii 1870 ca descendentul al variantei franceze denumită jeu de paume inventat în Franța în secolul al XI-lea, rămâne printre cele mai populare sporturi jucate și urmărite din lume. De-a lungul timpului, tenisul a dat lumii nume mari de jucători longevivi și cu performanțe atletice impresionante, câștigători de nenumărate competiții de specialitate și iubiți de fani din întreaga lume.

Turneele de tenis organizate de-a lungul unui sezon competițional anual sunt adevărate festivaluri de eleganță, performanță sportivă și fair-play. Nu este de mirare că atât de mulți iubitori de tenis urmăresc cu interes evoluția sportivilor favoriți în direct, din tribună, la televizor sau online, inclusiv participând la pariuri virtuale la tenis. Cunoștințele acumulate urmărind evoluția sporturilor la toate turneele organizate peste tot în lume în fiecare sezon pot fi ușor transformate în previziuni realiste pentru rezultatele lor viitoare, sub forma unor pariuri online.

Comunitatea de tenis are o mulțime de jucători spectaculoși în mijlocul ei. Unii dintre acești jucători sunt deja prezentați la adevărata lor valoarea, în timp ce alții sunt încă niște surprize de potențial care așteaptă să se dezvăluie. Per total, urmărind media de specialitate, există o serie de trăsături pe care cele mai apreciate nume din tenis și le însușesc și pe care publicul le iubește:

  • sunt câștigători ai cel puțin 5 titluri de grand slam în carieră și se clasează pe unul dintre primele 30 de poziții.
  • au un șarm aparte care îi face atrăgători publicului.
  • au o alură de atleți de performanță.
  • stăpânesc bine limba engleză și au abilități de comunicare atunci când se adresează publicului.

Jucători actuali precum Roger Federer, Simona Halep, Maria Sharapova, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Serena Williams, Billie Jean King și mulți alții au cucerit publicul prin prezența lor pe teren, prin personalitățile lor autentice și au atras atenția asupra vieții lor personale, la fel de intens urmărite de fani. Pentru jucătorii profesioniști de tenis, spre deosebire de alte sporturi în care sportivii câștigă sume mari de bani din jocul lor, personalitatea și stilul propriu au cea mai mare contribuție la crearea notorietății. Grupurile robuste de fani din toată lumea sunt în special încântate de declarațiile pe care aceștia le fac, de comportamentul de pe teren și în afara jocului, de modestia cu care mulți dintre ei își trăiesc viețile alături de familie.

Toate acestea trăsături, alături de evoluția jocului în timp și de alte informații statistice sunt foarte utile pentru ca acei fani pasionați de pariuri să poată face estimări de încredere ale rezultatelor viitoare. Există inclusiv rapoarte publice generate cu contribuție de inteligență artificială care calculează șansele la câștig ale sportivilor.

Sportul și inteligența artificială (AI) vor continua să se curteze în următoarele decenii. Deja, în sporturi precum ciclismul, AI este lider. La Giro d’Italia, spectatorii cu antrenori turbo pot concura virtual împotriva avatarurilor cicliștilor profesioniști în timp real, un fel de participare care îmbină jocurile pe computer cu participarea publicului.

Însă nu toți fanii de tenis fac calcule, unii urmăresc în continuare acest sport doar de dragul jocului și al spectacolului pe care îil oferă publicului. Aceștia doresc doar să urmărească tenisul în acest moment și să fie martori live la frumoasele povește sportive care se nasc în fiecare joc sau cu fiecare nume nou. Lumea a devenit atât de încântată de basmul Emmei Răducanu din New York anul trecut, în mare parte și din cauza lipsei de precedent, de istorie personală sau de analog. Nu există nicio aplicație disponibilă pentru sentimentul că Raducanu își descoperea jocul și învăța despre ea însăși pe măsură ce meciul evolua.

Leave a Reply

Top