17 februarie în istoria tenisului: În 2008, Andy şi Jamie Murray câştigă două titluri pe două continente diferite

Andy şi Jamie Murray

În urmă cu trei ani s-a petrecut un lucru unic în istoria tenisului. Doi fraţi au câştigat în aceaşi zi două turnee ATP diferite. Scoţienii Andy şi Jamie Murray sunt cei care au reuşit această performanţă, primul la simplu, la Marseille, iar cel de-al doilea la dublu, la Delray Beach. Vedeţi în continuare alte evenimente importante petrecute în tenisul mondial în ziua de 17 februarie.

Fraţii Murray

2008. Fraţii Murray – Jamie şi Andy – obţin victoria în evenimente desfăşurate pe continente diferite.  Andy câştigă cel de-ai cincilea lui titlu ATP la simplu la Marsilia, Franţa, învingându-l în finală pe croatul Mario Ancic cu 6-3, 6-4. La Delray Beach, Florida, Jamie Murray obţine cel de-al patrulea titlu ATP la dublu, împreună cu Max Mirny din Belarus, învingându-i pe Bob şi Mike Bryan cu 6-4, 3-6, 10-6 în finala Campionatului Internaţional de tenis de la Delray Beach, Florida.

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA REZUMATUL FINALEI CÂŞTIGATE DE ANDY MURRAY LA MARSEILLE ÎN 2008

Kei Nishikori

2008. Japonezul de 18 ani Kei Nishikori, nr. 244 mondial, devine cel de-ai doilea jucător din ţara Soarelui Răsare care câştigă un titlu ATP la simplu, învingându-l pe americanul James Blake cu 3-6, 6-1, 6-4 în finala de la Delray Beach, Florida. Nishikori, care întoarce scorul după cele 3 mingi de meci de la 3-6  în tie-break-ul setului 3 în semifinala din ziua anterioară jucată cu Sam Querrey, câştigă 8 meciuri în 9 zile, incluzând cele  trei meciuri din calificări. Shouzo Matsuoka fusese ultimul şi singurul – până acum – jucător japonez care a câştigat un titlu ATP la simplu, învingând la Seul, Coreea, în 1992.

Justine Henin

2008. Justine Henin câştigă cel de-al 41-lea titlu WTA, învingând-o pe Karin Knapp din Italia în finala turneului Proximus Diamond din Anvers, Belgia. Trei luni mai târziu, Henin, 25 de ani, şochează lumea tenisului anunţându-şi retragerea din sport, în ciuda poziţiei de lider mondial pe care o ocupa.

Laura Granville

2001. Studenta în anul 2 la Universitatea Stanford, Laura Granville, stabileşte un record al circuitului universitar, NCAA, învingând-o pe Julie Ditty (Universitatea Vanderbilt) cu 6-4, 6-1 în Campionatul de sală (USTA/ITA) din Madison, Wisconsin, în cea de-a 58-a sa victorie consecutivă. Granville bate astfel recordul pe care îl împărţea cu Patty Fendick-McCain (Stanford) care stabilise acest record în timpul studiilor universitare 1986-1987. Victoria lui Granville stabileşte raportul dintre Stanford şi Vanderbilt  la 5-1.

Tim Mayotte

1985. Tim Mayotte câştigă primul lui titlul ATP în prima ediţie a turneului de la Delray Beach, Florida, învingându-l în finală pe fostul lui coleg de la Universitatea Stanford,  Scott Davis, cu 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 6-4. Mayotte, nr. 45 mondial,  câştigă un premi de 112.500 de dolari.

Andrei Constantinescu

Recent Posts

Programul turneelor de Grand Slam din 2024 și lista favoriților

Pauza competițională din tenis se apropie de final, iar 2024 începe în forță. Începând cu…

5 months ago

Sorana Cîrstea, în semifinale la Miami. Când are loc meciul

Sorana Cîrstea scrie istorie la Miami, acolo unde a reușit să se califice în premieră…

1 year ago

Când începe Roland Garros 2023 și cum arată topul favoriților

Roland Garros 2023 va avea loc între 22 mai și 11 iunie, iar interesul pentru…

1 year ago

De ce sunt iubitorii de tenis unii dintre cei mai dedicați fani de sport în prezent?

Tenisul, popularul și îndelungatul proiectat și perfecționat în Anglia în anii 1870 ca descendentul al…

1 year ago

Rafael Nadal, o carieră de invidiat: cifrele tenismenului spaniol

Rafael Nadal este considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie, iar…

1 year ago

Cum am ajuns să prind o cotă de 1.159,7 cu 12 meciuri la Superbet, majoritatea de la US Open

După un an și ceva, în sfârșit, a venit și momentul în care pot să spun…

2 years ago