Rafael Nadal, o carieră de invidiat: cifrele tenismenului spaniol

Rafael Nadal este considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie, iar rezultatele remarcabile pe care le are vin să confirme acest lucru. A câștigat 92 de trofee în carieră, inclusiv 22 de turnee de Grand Slam și 36 de turnee din categoria Masters 1000. În plus, a câștigat de cinci ori Cupa Davis alături de echipa Spaniei, fiind și campion olimpic.

Primul mare rezultat din cariera lui Rafael Nadal a fost titlul de Grand Slam câștigat în 2005 la Roland Garros. De atunci, ibericul a ajuns la cota 14 la Roland Garros, ultimul titlu fiind obținut în 2022, după o finală câștigată clar cu Casper Ruud. Pe lângă numeroasele titluri de la Roland Garros, Nadal mai are două trofee la Australian Open, ultimul fiind obținut tot în 2022, două la Wimbledon și patru la US Open. Ibericul mai are și opt finale de Grand Slam pierdute.

Cel mai bine s-a descurcat fără niciun dubiu la Roland Garros, unde are un procentaj al victoriilor de 97% în cei 17 ani în care a fost prezent pe tabloul principal. A obținut nu mai puțin de 112 victorii și a pierdut doar trei meciuri. La Australian Open are un procentaj de 84%, la Wimbledon de 83%, iar la US Open de 85%. În total, Nadal are 313 victorii pe tabloul principal la turneele de Grand Slam și 42 de înfrângeri.

La Turneul Campionilor, Nadal a fost prezent de 11 ori, însă nu a reușit să câștige acest trofeu, având două finale pierdute, în 2010 și 2013. În schimb, el se poate mândri cu faptul că a câștigat Cupa Davis de cinci ori cu Spania, în 2004, 2008, 2009, 2011 și 2018.

La nivel de turnee Masters 1000, Nadal are nu mai puțin de 36 de trofee câștigate, două mai puțin decât Novak Djokovic. Seria impresionantă a început-o în 2005, când s-a impus la Monte-Carlo, Openul Italiei, Openul Canadei și Madrid. Ultimul turneu din această categorie câștigat de Nadal a fost la Roma, în 2021, după ce l-a învins în ultimul act pe Novak Djokovic, în trei seturi.

Rafael Nadal este și dublu campion olimpic. Mai întâi la simplu, în 2008, după ce l-a învins în finală pe Fernando Gonzalez. Apoi, în 2016, a câștigat aurul la dublu alături de Marc Lopez, după o finală cu românii Florin Mergea și Horia Tecău, decisă în trei seturi.

Ce pasiuni are Rafael Nadal

Dincolo de aceste cifre impresionante, Rafael Nadal este un om care știe să se bucure de viață și are numeroase pasiuni. Una dintre ele este fotbalul și este un mare fan al echipei Real Madrid, fiind prezent la numeroase meciuri ale “albilor” în ultimii ani.

De asemenea, îndrăgește și jocul de poker și a participat la câteva turnee, inclusiv în scopuri caritabile. A întâlnit-o la un moment dat pe Vanessa Selbst, una dintre cele mai îndrăgite jucătoare. Cei care l-au văzut la masa de poker l-au descris ca fiind un jucător foarte bun, care apreciază riscurile calculate. El a spus că pokerul este o modalitate prin care alege să se relaxeze.

În plus, jucătorul iberic a recunoscut într-un interviu că se joacă adesea pe consolă și că îi place să se uite la filme alături de prieteni. Lui Nadal îi mai plac și ceasurile de lux și are o colaborare cu cunoscutul brand Richard Mille, care i-a lansat propria colecție. În plus, Nadal este pasionat și de yacht-uri, iar pentru ultimul a plătit nu mai puțin de 5.4 milioane de dolari. Poate fi o sumă mare, însă premiile lui Nadal din tenis au trecut de 100 de milioane de dolari.

Andrei Constantinescu

Recent Posts

Programul turneelor de Grand Slam din 2024 și lista favoriților

Pauza competițională din tenis se apropie de final, iar 2024 începe în forță. Începând cu…

5 months ago

Sorana Cîrstea, în semifinale la Miami. Când are loc meciul

Sorana Cîrstea scrie istorie la Miami, acolo unde a reușit să se califice în premieră…

1 year ago

Când începe Roland Garros 2023 și cum arată topul favoriților

Roland Garros 2023 va avea loc între 22 mai și 11 iunie, iar interesul pentru…

1 year ago

De ce sunt iubitorii de tenis unii dintre cei mai dedicați fani de sport în prezent?

Tenisul, popularul și îndelungatul proiectat și perfecționat în Anglia în anii 1870 ca descendentul al…

1 year ago

Cum am ajuns să prind o cotă de 1.159,7 cu 12 meciuri la Superbet, majoritatea de la US Open

După un an și ceva, în sfârșit, a venit și momentul în care pot să spun…

2 years ago

Simona Halep revine în Top 10 mondial dacă se califică diseară în finală la Toronto

Miză dublă pentru Simona Halep în semifinala de sâmbătă, de la Toronto. Dacă va învinge…

2 years ago