Simona Halep, după eliminarea de la Turneul Campioanelor: ”Nu-mi place formatul turneului. Stai în stres toată săptămâna”

Simona Halep a susținut, la Singapore, ultima conferință de presă de la actuala ediție a Turneului Campioanelor 2017. Ea a vorbit despre sezonul recent încheiat, despre dezamăgiri, bucurii, dar și despre viitor. De asemenea, a făcut și câteva declarații surprinzătoare.




Simona Halep a început prin a spune că e o jucătoare mai puternică decât în anii trecuți: ”Dacă ne uităm la rezultatele din ultimii ani de la Singapore nu sunt diferenţe mari, dar cu siguranţă sunt o jucătoare diferită, chiar dacă am înregistrat acelaşi rezultat aici. Sunt mai puternică, mi-am îmbunătăţit multe, şi în ceea ce mă priveşte pe mine, şi în ceea ce priveşte jocul meu. Nu o să las acest turneu să ruineze ce am construit în acest an. Sunt în regulă şi deja aştept cu nerăbdare sezonul viitor şi sper să am un start mai bun”, a spus  Simona la finalul partidei pierdute cu 6-3, 6-4 în fața Elinei Svitolina. Și are foarte mare dreptate.

În schimb, nu are dreptate, după părerea mea, când explică de ce nu îi place formatul competiției: “I-am spus antrenorului meu înainte de meci că nu-mi place formatul turneului. Stai în stres toată săptămâna. E adevărat că dacă pierzi ai o nouă şansă, dar eu vreu ceva de genul ai pierdut, pleci acasă. Ştii ceva, da sau ba. Dar e bine pentru jucătoarele care pierd primul meci, au o altă şansă. Eu întotdeauna am câştigat primul meci şi apoi am pierdut, deci nu e un lucru bun pentru mine, dar poate voi putea îmbunătăţi asta în anii următori”, a declarat românca. Ea nu are dreptate cel puțin din două puncte de vedere. Mai întâi că la orice turneu stai în stres toată săptămâna, evident în cazul în care îți dorești să ajungi în finală, așa cum își dorește ea. Iar dacă mai ai o șansă după ce pierzi nu e un motiv de încordare ci, din contră, unul de relaxare. Poate cu timpul va înțelege că nu este nimic în neregulă cu sistemul și că și azi, contra Svitolinei, era într-o situație similară cu a oricărui turneu la care ajunge și joacă în sferturile de finală. Simona depindea sută la sută de ea ca să se califice în semifinale, ca la orice turneu eliminatoriu.




M-am bucurat în schimb că nu e tristă pentru tot ce a fost în anul acesta și că așteaptă vacanța. ”Am o senzaţie plăcută că s-a terminat sezonul, pentru că ultimele luni au fost ca un maraton. S-au întâmplat multe lucruri, a fost şi un pic de presiune. A fost un an extraordinar şi sunt fericită că plec în vacanţă acum. Astăzi am simţit sută la sută că terenul nu este pentru mine, nu am putut să finalizez un punct, am simţit că nu merge. A fost dificil să găsesc ritmul, să dau lovituri câştigătoare. Da, jocul meu nu produce lovituri câştigătoare tot timpul, dar de obicei produce mai multe. Senzaţia mea a fost că am luptat până la final, că a fost un meci bun, nu extraordinar, dar bun”, a mai spus Halep.

Simona a fost cinstită și a recunoscut că nu știa că încă mai are șanse de a ocupa locul 1 la finalul sezonului: ”După vreo şapte minute, în vestiar mi-am zis că a fost un an extraordinar. Am aflat că sunt aproape de a termina anul ca numărul 1 mondial. Credeam că voi fi pe 4 după acest turneu, dar încă mai am o şansă bună. E bine că am atins numărul 1 anul acesta, era obiectivul meu, aşa că sunt OK. Sunt în aceeaşi poziţie în care a fost Karolina la Wimbledon. Doar o să aştept, dar nu mă gândesc la a fi numărul 1 mondial, şi spun adevărul acum”, a mai spus ea.



Andrei Constantinescu

Recent Posts

Programul turneelor de Grand Slam din 2024 și lista favoriților

Pauza competițională din tenis se apropie de final, iar 2024 începe în forță. Începând cu…

5 months ago

Sorana Cîrstea, în semifinale la Miami. Când are loc meciul

Sorana Cîrstea scrie istorie la Miami, acolo unde a reușit să se califice în premieră…

1 year ago

Când începe Roland Garros 2023 și cum arată topul favoriților

Roland Garros 2023 va avea loc între 22 mai și 11 iunie, iar interesul pentru…

1 year ago

De ce sunt iubitorii de tenis unii dintre cei mai dedicați fani de sport în prezent?

Tenisul, popularul și îndelungatul proiectat și perfecționat în Anglia în anii 1870 ca descendentul al…

1 year ago

Rafael Nadal, o carieră de invidiat: cifrele tenismenului spaniol

Rafael Nadal este considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie, iar…

1 year ago

Cum am ajuns să prind o cotă de 1.159,7 cu 12 meciuri la Superbet, majoritatea de la US Open

După un an și ceva, în sfârșit, a venit și momentul în care pot să spun…

2 years ago