Sorana Cîrstea a donat un incubator Maternității din Târgoviște – FOTO

Sorana Cîrstea a obținut azi cea mai importantă victorie a carierei: a făcut un gest prin care a salvat viețile a zeci, poate chiar sute de bebeluși.




Sorana Cirstea s-a alaturat cauzei Salvați Copiii de combatere a mortalitatii infantile, donând premiul câștigat anul acesta în Fed Cup. Ea a achiziționat un incubator performant, in valoare de 75.000 de lei, care a intrat miercuri în dotarea Maternității din Târgoviște.

Gestul ei este unul extraordinar, deoarece în acest spital incubatoarele pentru copiii născuți prematur erau deja uzate de aproape un deceniu, iar unitatea medicala deservește mai multe județe în ceea ce privește cazurile severe de prematuritate.

”Deși joci individual, în tenis te bazezi la fiecare minge pe echipa ta. Astfel, cu muncă, migală, disciplină, dar și suport din partea echipei, ajungi să faci performanță. Cred că acest principiu este valabil și în cazul copiilor născuți prematur: ei au nevoie de o echipă bună, iar eu am decis să fac parte din echipa lor. Consider că fiecare dintre noi e dator să dea înapoi ceva societății unde s-a format. Mai mult, noi, ca sportivi care am beneficiat de ajutorul multor oameni minunați, care ne-au format și ne-au dat posibilitatea să fim apreciați în afara țării, trebuie să fim un exemplu pentru societate. Ca mulțumire pentru că am avut și am onoarea să reprezint România la competiții internaționale precum Fed Cup, am dorit să donez acești bani, pe care eu i-am primit, unei organizații care știe ce să facă cu ei și să mă întorc în orașul de unde am plecat, împreună cu Salvați Copiii, cu o dotare care poate va ajuta să crească viitori campioni din copilașii născuți prematur – și, cu siguranță, le va salva viețile. Îi chem pe toți colegii mei, sportivi de performanță, să dea un exemplu și să se implice activ în cauze ca aceasta și să începem să fim noi schimbarea pe care o vrem în societate. Joc pentru România, dau înapoi României. Mulțumesc Organizației Salvați Copiii România că mă învață cum să fac acest bine!”, a spus Sorana Cîrstea.




Sorana Cirstea a fost impresionată de bebelusii de la Maternitatea Târgoviște

Sorana Cîrstea este al doilea sportiv român care face o astfel de donație. Anul trecut, Horia Tecău a cumpărat două incubatoare, care au fost date unor maternități din țară. Totul a fost făcut tot prin Organizația Salvați Copiii Romănia, iar acest lucru este explicabil prin faptul că această organizație are legături în toate maternitățile și pot îndruma donatorii acolo unde este nevoie stringentă.

De asemenea, Simona Halep este implicată în astfel de donații. Chiar dacă nu a cumpărat propriu-zis un incubator, Simona contribuie cu imaginea ei la acțiunea inițiată de Dorna, prin care se strâng bani de câțiva ani pentru cumpărarea de incubatoare.




Sorana Cîrstea, emoționată la vederea bebelușilor în incubator

Andrei Constantinescu

Recent Posts

Programul turneelor de Grand Slam din 2024 și lista favoriților

Pauza competițională din tenis se apropie de final, iar 2024 începe în forță. Începând cu…

4 months ago

Sorana Cîrstea, în semifinale la Miami. Când are loc meciul

Sorana Cîrstea scrie istorie la Miami, acolo unde a reușit să se califice în premieră…

1 year ago

Când începe Roland Garros 2023 și cum arată topul favoriților

Roland Garros 2023 va avea loc între 22 mai și 11 iunie, iar interesul pentru…

1 year ago

De ce sunt iubitorii de tenis unii dintre cei mai dedicați fani de sport în prezent?

Tenisul, popularul și îndelungatul proiectat și perfecționat în Anglia în anii 1870 ca descendentul al…

1 year ago

Rafael Nadal, o carieră de invidiat: cifrele tenismenului spaniol

Rafael Nadal este considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie, iar…

1 year ago

Cum am ajuns să prind o cotă de 1.159,7 cu 12 meciuri la Superbet, majoritatea de la US Open

După un an și ceva, în sfârșit, a venit și momentul în care pot să spun…

2 years ago