SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ion Ţiriac a fost propus pentru Hall of Fame-ul tenisului!

Ion Ţiriac a fost propus pentru Hall of Fame-ul tenisului!


Ion Ţiriac la CNN

Ion Ţiriac se numără printre personalitîăţile tenisului care au fost propuse să fie incluse în Hall of Fame – cea mai înalt distincţie posibilă într-un sport, prin care se recunoaşte contribuţia adusă prin joc sau prin alte activităţi la dezvoltarea tenisului pe plan mondial. Numele celor care au fost admişi în “promoţia” 2013 se va face public la începutul anului viitor, el fiind stabilit pe baza voturilor oamenilor din tenis.

El “se luptă” pentru ocuparea unui loc eligibil la categoria “Contributor” cu broadcasterul ESPN Cliff Drysdale şi cu promotorul Charlie Pasarell. La categoria jucători au fost nominalizaţi fostul număr 2 mondial, germanul Michael Stich, fosta lideră mondială Martina Hingis, fosta mare jucătoare de dublu Helena Sukova, de 14 ori campioană la Grand Slam-uri în probele de dublu feminin şi dublu mixt şi australianca Thelma Coyne Long, de 19 ori campioană de Grand Slam în perioada 1930-1950.

Numele celor care vor fi admişi în 2013 în festivitatea ce va avea loc la 13 iulie 2013, la Newport, va fi anunţat în prima parte a anului viitor. Pentru a fi admis, un candidat are nevoie de 75% din voturile celor care au dreptul să îşi exprime opţiunea. În cazul categoriei la care candidează Ion Ţiriac, cei care vor vota sunt membrii Hall of Fame şi personalităţi istorice ale sportului. Nu există un număr limită de admişi, toţi cei propuşi putând primi peste 75% din voturi, căci alegătorii nu trebuie să bifeze un singur nume pe tabel, ci le pot bifa pe toate.

Ilie Năstase este singurul român acceptat în Hall of Fame. El a primit această onoare în 1991. AICI vedeţi lista tuturor celor care fac parte din Hall of Fame-ul tenisului.

2 thoughts on “Ion Ţiriac a fost propus pentru Hall of Fame-ul tenisului!

  1. Cred ca fara Tiriac nu faceau mare performanta (dupa umila mea parere ) nici Nastase, Villas, Becker sau alte cateva fete manageriate de el cu succes…Nu-mi aduc aminte acum numele lor…A fost un tenisman bun (si la simplu dar mai ales la dublu, unde era seful de stat major…..sau ofiterul operativ …ca in armata). A avut un mare handicap…varsta. Era perioada cand jucatorii erau impartiti in profesionisti si amatori….Clasamentele de final de an le faceau revistele de specialitate. A prins pe final de cariera (dupa 30 ani) clasamentele ATP …Merita mai mult respect in aceasta tara ca sportiv. Jos palaria D-le Tiriac din punct de vedere sportiv !

    1. da, asa este. Tiriac a fost un sportiv foarte bun, iar la dublu era probabil cel mai bun din lune, intr-o lume si epoca in care jucatorii nu se specializau pe dublu. Dar el era unul dintre marii specialisti, dovada si numarul mare de turnee castigate impreuna. Eu cred ca merita locul in hall of fame si pentru ce a facut pentru tenis, ca organizator de turnee, ca vizionar, ca manager. E probabil cel mai complet dintre toti oamenii din tenis, nu cred ca a mai existat sau ca exista cineva care sa fi fost mare jucator, apoi mare antrenor, apoi mare manager, apoi mare organizator de turnee. Ceilalti, majoritatea, traiesc din demonstrative, comentarii sau, ici colo sunt antrenori sau directori de turnee. Dar un tip atat de complet ca al lui Tiriac nu cred ca mai exista in tenisul mondial. SI nici nu stiu daca va mai exista intr-o lume in care specializarea pe un anumit domeniu devine cuvant de ordine

Leave a Reply

Top