SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Cadantu > Clasament WTA: Avem cinci românce în Top 100. Mihaela Buzărnescu a intrat în premieră în prima sută

Clasament WTA: Avem cinci românce în Top 100. Mihaela Buzărnescu a intrat în premieră în prima sută

mihaela buzarnescu tenis us open

Publicarea noului clasament WTA aduce o nouă bucurie iubitorilor tenisului de la noi din țară. Avem din nou cinci românce între primele 100 de jucătoare ale lumii. Mihaela Buzărnescu este ultima intrată în acest club select.




Simona Halep este pentru a doua săptămână lider în ierarhia mondială a tenismenelor profesioniste. Ea este urmată, dintre românce, de Sorana Cîrstea, care se menține pe locul 37, de Irina Begu, care a urcat un loc și e pe 56, de Monica Niculescu, care a coborât 5 poziții și e pe 66 și de Mihaela Buzărnescu. Semifinalistă la Linz, jucătoarea în vârstă de 29 de ani ocupă cel mai bun loc din carieră în acest clasament WTA care ne fascinează în fiecare zi de luni și care poate aduce extazul sau agonia pentru jucătoare. Mihaela a urcat nu mai puțin de 16 locuri, ocupând în această săptămână locul 89 în lume. O realizare de excepție, pentru care merită felicitări.


Clasament WTA: Avem 10 românce în Top 200

Între locurile 100 și 200 avem cinci jucătoare. Cel mai bine clasată este Ana Bogdan, care a urcat 4 poziții și e acum pe 111. E urmată de Alexandra Cadanțu, care a urcat un loc și e pe 151, de Patricia Țig, care a urcat tot o poziție și e pe 165 și de Alexandra Dulgheru, care a coborât două locuri și e acum pe 193. Plutonul este încheiat de Irina Bara, care a coborât un loc, exact cât să ajungă pe 200 în lume.



Clasament WTA: Avem 47 de jucătoare în ierarhia mondială

În total, în noul clasament WTA, România are 47 de jucătoare. 19 se află între primele 500 ale lumii, restul, evident, mai jos, Dintre cele care se află în afara Top 200 WTA, saltul cel mai important din această săptămână este cel realizat de Georgia Crăciun. Aceasta a urcat 30 de poziții și ocupă acum cel mai bun loc din carieră, 415.




 

Leave a Reply

Top