SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Florin Mergea, convocat de Andrei Pavel la echipa de Cupa Davis a României

Florin Mergea, convocat de Andrei Pavel la echipa de Cupa Davis a României

Horia Tecau tenis Florin Mergea
Florin Mergea si Horia Tecau, vor juca din nou impreuna


Florin Mergea revine la echipa de Cupa Davis a României! Prilejul e dat de meciul de baraj cu Suedia – învingătoarea va juca și anul viitor în Grupa I a Zonei Euro-Africane, care va avea loc în perioada 12-14 septembrie, la Arenele BNR din Bucureșt.

Pentru prima dată de când e căpitan nejucător al echipei României, Andrei Pavel a trecut peste orgolii și l-a convocat la echipă pe Florin Mergea, al doilea jucător de dublu al țării noastre. Cei patru jucători care vor reprezenta România în meciul cu Suedia vor fi Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea. Convocarea lui Florin e cu atât mai importantă cu cât prezența în echipa de Cupa Davis e condiție esențială pentru a deveni eligibil pentru Jocurile Olimpice din 2016. Mai precis, un jucător, pentru a putea juca la JO, trebuie să patricipe la 4 acțiuni din Cupa Davis în intervalul 2013-2015. Ultima apariție a lui Florin în echipa de Cupa Davis a fost în 2013, la victoria cu Danemarca (scor 5-0, în primul tur al Grupei I a Zonei Euro-Africane).

„Am convocat cei mai buni jucători de tenis pe care îi are România în acest moment, atât la simplu, Adrian Ungur şi Marius Copil, cât şi la dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea. Avem o echipă bună, mai bună dacă ne luăm după clasament, închegată, determinată şi sperăm ca împreună să trecem de emoţiile acestui baraj al Grupei I. Aşteptăm câţi mai mulţi fani ai tenisului şi ai jucătorilor noştri să vină să ne susţină în întâlnirea cu Suedia pentru că ştiu cât de important este să simţi încurajarea propriului public”, a declarat Andrei Pavel, căpitan-nejucător al echipei României de Cupa Davis.

Partida dintre România și Suedia va avea loc la Arenele BNR, din București, în perioada 12-14 septembrie. Meciul contează pentru turul 1 al play-off-ului din Grupa I, Zona Euro-Africană a Cupei Davis. Învingătoarea va rămâne și anul viitor și Grupa I, în vreme ce învinsa va juca, împotriva Letoniei, în luna octombrie, barajul de menținere în Grupa I a Zonei Euro-Africane.

9 thoughts on “Florin Mergea, convocat de Andrei Pavel la echipa de Cupa Davis a României

  1. “Pentru prima dată de când e căpitan nejucător al echipei României, Andrei Pavel a trecut peste orgolii și l-a convocat la echipă pe Florin Mergea, al doilea jucător de dublu al țării noastre” Hai sa vedem daca e cu adevarat asa. http://www.click.ro/sport/alte-sporturi/florin-mergea-explica-de-ce-refuzat-convocarea-cupa-davis-nu-vreau-sa-lupt Mie mi se pare ca Florin Mergea a refuzat nationala pentru ca el considera ca este mai presus decat ceilalti jucatori si trebuia sa i se comunice faptul ca va fi titular din momentul selectiei. Acest lucru mi se pare lipsa totala de bun simt si respect fata de ceilalti jucatori componenti. Cupa Davis reprezinta un concurs pe echipe, aceasta fiind condusa de un capitan nejucator care are atributia necesara de a introduce la ORA JOCULUI cei mai informa jucatori in teren, tratandu-i pe toti in egala masura.

  2. Forma unui jucator se stabileste in functie de clasament si de rezultatele din ultimul timp, nu de catre capitan (care vede jucatorii 2 sapt pe an) in 4 zile (pana joi cand trebuie anuntata echipa), cu atat mai mult cand toti jucatorii vin de pe alte continente si alte suprafete de joc. In plus in orice forma ar fi cei 5 jucatori este destul de clar faptul ca la dublu cea mai buna varianta este/era florin cu horia.
    Sa se decida la ORA JOCULUI cine intra in teren este cea mai mare prostie.asa se proceda in trecut. Florin mereu afla in dimineata meciului daca va intra sau nu in teren. Era un stres enorm adaugat peste stresul evenimentului in sine.
    Avand in vedere antecedentele lui cu andrei pavel si dat fiind ca florin juca turnee in america in acea perioada, era normal sa vrea sa stie daca joaca sau nu meciul de dublu.

    1. As fi fost total de acord cu tine daca Florin Mergea ar fi venit la lot, s-ar fi comportat normal si Pavel nu l-ar fi bagat in teren. Atunci pe buna dreptate merita sa refuze orice alta convocare cat timp Pavel ar fi fost capitan. Dar cum spuneam, sunt chestii formale, de respect fata de ceilalti jucatori. Nu cred ca ii putea spune Pavel lui Mergea “Hai Florine, vino incoace ca tu esti titluar, nu conteaza daca la antrenament nu legi trei mingi” iar lui Ungur, ca sa dau un exemplu, i-ar fi zis “Adi, tu vii doar ca sa aplauzi”. Cum l-ar mai fi motivat Pavel pe Ungur de exemplu sa mai vina altadata? E o competitie pe echipe, fiecare jucator component trebuie sa fie tratat cu respect, pentru ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de el. Sunt de acord cu tine ca intr-o zi obisnuita Tecau su Mergea reprezinta cea mai buna formula, dar din punctul meu de vedere gestul lui de a refuza convocarea a lasat de dorit. Repet, daca ar fi venit si ar fi fost apt de joc, iar Pavel nu il folosea, atunci clar era o problema.
      Plus de asta inceputul articolului e scris gresit si nu e pentru prima data cand se intampla. Pavel l-a convocat pe Mergea iar acesta a refuzat. Macar in sport sa avem presa obiectiva…

      1. Cristi, nu pricep ce cauti pe un site care baga stiri neadevarate, sau care prezinta adevaruri trunchiate. Trecand peste aceasta nedumerire, sa stii ca Daiana are dreptate 100%. Nici mie nu imi plac sportivii care refuza convocarile la loturile nationale, dar in acest caz povestea e mult mai veche si mai complicata. Si Florin chiar avea dreptate atunci. Eu as fi procedat la fel ca el şi sunt aproape sigur ca si tu (repet, stiiind toate dedesubturile si istoricul relatiei dintre ei, plus realitatile deloc frumoase din tenisul romanesc, un sport in care numai liniste nu e, desi din afara poate se vede altfel).

        1. Doartenis, ti-am demonstrat cu un interviu faptul ca ai scris stirea gresit. Intentionat sau nu, asta doar tu stii, dar avand in vedere ca este a doua oara inclin sa cred ca intentionat, mai ales ca si atunci am lasat un comentariu cu privire la aceasta problema si mai mult odata cu acest comentariu te-ai contrazis singur. In articol spui ca Pavel nu l-a convocat pe Mergea, iar in comentariu recunosti ca acesta din urma a refuzat convocarea. Eu sunt doar un cititor cu ceva ani de experienta in tenis, total impartial. Daca tot stii toate aceste dedesubturi, prezinta-le ca atare, chiar as fi foarte curios sa le citesc (vorbesc la modul cel mai serios, nu sunt deloc ironic) si ar fi mult mai idicat decat sa imi spui ca nu pricepi ce caut pe acest site. Pentru mine e foarte simplu, nu mai intru pe acest site daca iti doresti mai mult sa iti sortezi cititorii in functie de pro “X” si contra “y”, sau cine nu e cu mine, e impotriva mea, decat sa prezinti niste stiri obiective, asa cum ar fi normal. Din respect pentru ceilalti cititori, ar trebui sa modifici articolul asa cum se cuvine.

          1. Suna ciudat sa imi dai in cap cu un interviu pe care tot eu l-am scris…

            Acolo Florin a explicat foarte corect motivele pentru care a refuzat convocarea. De fapt, nu stiu daca esti de acord cu mine, dupa discutiile pe care Florin le-a avut cu Andrei – la capătul carora ii spusese sa nu se bazeze pe el si ii explicase si pe el – convocarea oficiala a fost trimisa mai mult sa aiba Federatia ceva la mana, nu pentru altceva. De aceea nu trebuie sa fie considerata convocare, cel putin dupa parerea mea. Prefer sa fiu subiectiv, asa cum spui, dar sa nu fiu prostit de ei, decat sa cad in plasa asta. Chiar cu riscul de a ramane eu cu mine pe site-ul asta mincinos.

            Dovada ca totul a fost atunci de fatada, doar pentru a nu putea fi acuzati de lipsa lui Florin – era prima actiune oficiala a celor care, din dragoste de tenis, evident, boicotasera echipa – la meciurile urmatoare totul s-a oprit la stadiul de discutii intre el si Pavel.

            Ma intrebai de trecut si de relatiile dintre Florin si Andrei. In 2012, cand Florin a revenit la echipa de Cupa Davis, am vorbit cu Mergea si el mi-a raspuns asta, cand l-am intrebat care e cea mai urata amintire legata de Cupa Davis: “Cel mai urât moment a fost în 2009 când Andrei Pavel m-a trimis acasă pe motiv că nu pun accentul pe dublu în întâlnirea cu Rusia şi că îl bagă pe Adrian Cruciat care era 150 la simplu. Peste 3 zile Adi a fost trimis acasă deoarece Pavel l-a băgat pe Marius Copil la dublu. A fost penibil.”

            E normal, cred, ca dupa ce te-ai fript o data sa iti iei toate masurile de prevedere pentru urmatoarea intalnire

Leave a Reply

Top