SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > ȘTIRILE ZILEI, 3 iunie 2016: Djokovic a trecut pe lângă descalificare la Roland Garros

ȘTIRILE ZILEI, 3 iunie 2016: Djokovic a trecut pe lângă descalificare la Roland Garros

roland garros djokovic
roland garros djokovic
Novak Djokovic la Roland Garros

Iată cele mai interesante știri din tenisul mondial al ultimelor zile.

1. Novak Djokovic, la câțiva centimetri de descalificare la Roland Garros. Liderul clasamentului mondial, Novak Djokovic, a fost la câțiva centimetri de descalificare în meciul din sferturile de finală contra lui Tomas Berdych. Supărat că a pierdut un punct în setul trei, Djokovic a vrut să dea cu racheta de pământ, dar ea i-a scăpat și a zburat spre fundul terenului. Racheta a trecut la câțiva centimetri de un arbitru de linie. Dacă l-ar fi lovit, atunci Djokovic ar fi fost descalificat, chiar dacă nu a intenționat să-l lovească pe oficial. Așa, va scăpa cu o amendă.

2. Kiki Bertens, premiera din semifinale. Olandeza Kiki Bertens s-a calificat în semifinale pentru prima dată la Roland Garros și la un turneu de Grand Slam. Ea a învins-o cu scorul de 7-5, 6-2 pe Timea Bacsinszky și va juca în penultimul act contra Serenei Williams. În cealaltă semifinală se vor întâlni Garbine Muguruza și Samantha Stosur.

3. Dominic Thiem, surpriza din semifinalele masculine. S-au stabilit și semifinalele masculine de la Roland Garros. Dominic Thiem a reușit să se califice în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam, demonstrând că nu degeaba e considerat un viitor mare star al tenisului. În semifinale, azi, va juca împotriva lui Novak Djokovic. În cealaltă semifinală se vor întâlni Stan Wawrinka și Andy Murray. Privind comparativ, semifinalele de la masculin sunt mult mai interesante decât cele de la feminin.

4. Taylor Fritz s-a logodit la Paris. Americanul Taylor Fritz, clasat pe locul 67 în lume, a cerut-o în căsătorie, în fața Turneului Eiffel, pe iubita sa, Raquel Pedraza. Aceasta are tot 18 ani și e și ea jucătoare de tenis, dar la nivelul junioarelor. Evident că a acceptat.



5. Carlos Moya abia așteaptă să colaboreze cu John McEnroe. Cum sezonul de iarbă bate la ușă, înseamnă că îl vom vedea în tagma antrenorilor pe John McEnroe. Acesta va colabora cu Milos Raonic până la Wimbledon, ceea ce înseamnă că va colabora și cu antrenorul canadianului, spaniolul Carlos Moya. Ibericul a declarat că abia așteaptă: ”Cu siguranță are câteva sfaturi grozave să îi dea lui Milos. Va fi o experiență extraordinară pentru toată lumea, pentru că McEnroe este unul dintre cei mai mari jucători de voleu din istorie”, a declarat Moya.

6. Marat Safin critică sistemul sportiv din Rusia. Fostul tenismen a ieșit la atac. El spune că actualul sistem sportiv din Rusia ”trebuie demolat și reconstruit din temelii. Banii nu sunt investiți așa cum ar trebui”, a spus el, legat de numeroasele scandaluri de dopaj în care au fost implicați sportivii din această țară în ultimele luni.

7. Li Na a devenit colegă cu Nadia Comăneci și Ilie Năstase, la Laureus. Chinezoaica Li Na a fost primită în rândul membrilor Academiei Laureus, la care Nadia Comăneci și Ilie Năstase sunt membri fondatori. Ea a devenit a 60-a membră a Academiei Laureus.

8. Samantha Stosur se mai gândește dacă renunță la antrenor. În mod normal, la finalul turneului de la Roland Garros Samantha Stosur și antrenorul ei, David Taylor, ar fi trebuit să pună capăt colaborării începute acum mulți ani. Numai că, odată cu calificarea Samanthei în semifinalele unui turneu de Grand Slam după 4 ani, lucrurile s-ar putea schimba.

loading…


Leave a Reply

Top