SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Fed Cup România – Elveţia: Ce au declarat Simona Halep şi celelalte jucătoare la conferinţa de presă. Corespondenţă de la Marcu Czentye

Fed Cup România – Elveţia: Ce au declarat Simona Halep şi celelalte jucătoare la conferinţa de presă. Corespondenţă de la Marcu Czentye

romania fed cup conferinta presa

Componentele echipei de Fed Cup a României au susţinut azi obligatoria cofnerinţă de presă, înaintea confruntării din barajul pentru Grupa Mondială, contra Elveţiei. Marcu Czentye, corespondentul Doartenis.ro, a fost prezent la conferinţă şi a cules cele mai interesante declaraţii.

Mihaela Buzărnescu, despre revenirea în echipa de Fed Cup a României după o pauză de 6 ani: „Mă simt tare onorată să joc din nou în Fed Cup. Îmi pare rău că nu am putut juca data trecută şi îmi doresc să pot juca și în următoarele combateri.” Întrebată mai apoi despre startul bun de sezon, Mihaela l-a pus pe seama continuităţii anului trecut şi a faptului că nu s-a mai accidentat. Potrivit spuselor ei, acesta a fost factorul care i-a oferit încredere și a ajutat-o să progreseze în joc. „Sunt meciuri mult mai grele la acest nivel, dar sper să pot face faţă şi să rămân la acest nivel pentru cât mai mult timp.”

Întrebat cât de dificil îi este să aleagă pe cine să trimită în teren, în condiţiile în care echipa dispune de 4 jucătoare în top 40 WTA, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a declarat: „Avem o echipă foarte bună, într-adevăr. Foarte dificil n-o să fie, pentru că ne înţelegem bine. Discutăm şi vom lua această decizie oarecum împreună. Important e ca la ora meciului toată lumea să fie sănătoasă şi sperăm să reuşim această victorie.”

Chestionat despre echipa Elveţiei, Segărceanu a spus: „Avem o şansă mai bună la victorie, în lipsa unei jucătoare importante – Belinda Bencic. În rest, sunt surprins de convocarea unei veterane (n.r. Patty Schnyder) în echipă. Probabil au ales-o datorită experienţei. Am urmărit rezultatele lui Bacsinszky la ultimele turnee, pe celelalte jucătoare nu am apucat să le văd, însă nu cred că vom avea mari surprize”.

Simona Halep, în legătură cu jocul ei pe zgură: „Am ceva timp de când mă antrenez pe zgură. Mă simt bine mereu pe zgură şi am destul de multă încredere pentru turneele următoare. Dar acum gândul meu este numai la Fed Cup şi sper să câştig fiecare meci pe care îl joc aici. Este o suprafaţă bună pentru mine, dar vom vedea ce va ieşi. În Fed Cup niciodată nu se ştie.”

Sorana Cîrstea, despre atmosfera din cadrul echipei: „Atmosfera la echipă a fost mereu foarte frumoasă, indiferent de jucătoarele prezente. Tenisul e un sport individual, dar săptămâna asta simţi spiritul de echipă, faci parte dintr-o echipă şi joci pentru România. De aceea, de fiecare dată când am avut ocazia, am venit la echipă şi am jucat cu inima deschisă.”

Fetele au dat şi mesaje pentru publicul clujean

Simona Halep: „Vreau să le mulţumesc clujenilor pentru că sunt mereu alături de noi, indiferent de scor. Îi aştept cu mare drag în weekend să ne susţină şi sper să fie bine pentru noi şi pentru ei.”

Irina Begu: „Îi aşteptăm să vină sâmbătă la 12:15, pentru că am înţeles că le vom face o surpriză.”

Leave a Reply

Top