SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Ana Bogdan > Ce au declarat Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan la plecarea spre Ostrava, unde vor juca în Fed Cup cu Cehia

Ce au declarat Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan la plecarea spre Ostrava, unde vor juca în Fed Cup cu Cehia

banchet fed cup romania canada simona halep

Echipa de Fed Cup a României, mai puțin Irina Begu și Monica Niculescu, care vor sosi la Ostrava direct din Thailanda, unde au cucerit titlul de dublu de la Hua Hin, a plecat luni spre Ostrava, locul meciului cu Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale 1 a competiției.




Înainte de a pleca spre Cehia, cele trei jucătoare, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, au făcut declarații despre meciul care va avea loc la Ostrava, în zilele de 9 și 10 februarie. De asemenea, căpitanul echipei, Florin Segărceanu și antrenoarea Alina Tecșor au vorbit cu presa. Mai jos puteți vedea cele mai importante declarații. Optimismul era la ordinea zilei la plecare, așa cum veți vedea mai jos.

Simona Halep: ”Sunt încrezătoare că pot să-mi câștig meciurile din Fed Cup”

Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, a declarat la plecare că e o veste bună că Petra Kvitova nu va juca, însă asta nu va face meciurile mai ușoare. Ea a amintit și de înfrângerea suferită acum doi ani, în fața aceluiași adversar. “Putem spune că este o şansă în plus faptul că Petra nu joacă, dar meciul este foarte greu, e cel mai greu meci. Am jucat acum doi ani împotriva lor şi am pierdut, din păcate, dar câştigând cinci trofee din şase înseamnă mult. Echipa noastră a fost mereu puternică şi am avut şansă mare de a câştiga orice meci pe care-l jucăm, dar poate a contat experienţa atunci. Acum, suntem mai mature şi cred că avem o şansă în plus, dar nimic nu se ştie şi nimic nu e imposibil, aşa că o să mergem cu mintea deschisă şi cu încredere. Toate suntem destul de în formă, zic eu. Eu m-am antrenat foarte bine în perioada aceasta şi sunt încrezătoare că pot să fac treabă bună, să-mi câştig meciurile. Dar, cum am spus, în Fed Cup este dificil, este diferit şi nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Eu am încredere că toate o să jucăm bine. Sper să le încheiem în favoarea noastră, nu contează cum. Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare, dar şi ele au jucat acum doi ani la noi, acum este rândul nostru să jucăm la ele. Ştim că publicul lor este foarte numeros şi foarte gălăgios în sensul pozitiv, dar n-avem nimic de fcăcut şi nu putem schimba nimic. Trebuie să ne acomodăm la ceea ce avem”, a declarat Simona Halep la plecare.



Mihaela Buzărnescu: ”Suntem într-o formă foarte bună, suntem o echipă”

Mihaela Buzărnescu, a doua jucătoare a României, conform clasamentului WTA, consideră și ea că absența Petrei Kvitova este un avantaj pentru echipa noastră. Ea se gândește la calificare. “Sigur e o partidă grea, cu jucătoare foarte bune şi la dublu, câştigătoare de Grand Slam, dar faptul că Petra nu vine e un avantaj pentru noi. Dar noi trebuie să ne gândim doar la echipa noastră şi la jocul pe care îl vom face noi indiferent de adversara cu care vom juca. Noi suntem într-o formă bună, suntem o echipă, ne adaptăm foarte repede de la individual la partea de echipă, chiar dacă se întâmplă foarte rar să jucăm împreună. Contează foarte mult şi atmosfera, care este foarte bună, şi asta ne dă o stare de pozitivism şi o stare mai relaxată, ne putem relaxa. Ştiu cum este publicul lor, am jucat finala anul trecut la Praga contra Petrei şi a fost plină arena, dar au avut şi fair-play pentru mine. Ne vom adapta. Nu este foarte uşor, dar trebuie să ştim să gestionăm situaţiile astea”, a spus Mihaela Buzărnescu la plecarea spre Cehia.

Ana Bogdan: ”Diferența se va face la partea emoțională”

Pentru Ana Bogdan, meciul cu Cehia este unul în care diferența va fi făcută de experienţă. “Este o întâlnire de cinci stele pentru că toate fetele care vor juca acolo sunt la cel mai înalt nivel. Clar ne aşteptăm la meciuri dificile, echilibrate. Eu abia aştept confruntarea. Cred că diferenţa o va face experienţa şi capacitatea de a ne încuraja. Cred că la partea emoţională se va face o diferenţă, mai ales că jucăm la ele acasă. Este un avantaj că nu vine Petra, noi avem jucătoare foarte bune şi eu mă aştept la un rezultat pozitiv. Va conta enorm fiecare lucru pe care îl vom face în această săptămână, fiecare antrenament, fiecare vorbă spusă. Suntem pozitivi şi ne dorim victoria”, a declarat Ana Bogdan.



Florin Segărceanu: ”Din punct de vedere al clasamentului stăm bine”

Căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, Florin Segărceanu, se află la primul meci în deplasare de când a preluat formația. El spune că pe hârtie lucrurile arată bine pentru echipa noastră. “Am văzut echipa Cehiei şi Kvitova nu face parte din lot. Sigur este puţin mai uşor, probabil ea este cea mai în formă jucătoare, cu un turneu câştigat şi o finală de Grand Slam. Pentru noi minunea rămâne aceeaşi, pentru că pentru a câştiga acest meci trebuia să o învingem pe Kvitova sau pe oricine altcineva. Avem nevoie de trei puncte, cum le facem, nu ştim. Calculul hârtiei arată că din punct de vedere al clasamentului stăm bine, Simona este numărul 3, Pliskova, 5, Mihaela este 28 şi Krejcikova este 30 şi ceva, deci din punctul ăsta de vedere partida este echilibrată. Mai contează că jucăm în deplasare şi contează foarte mult publicul şi acesta va fi un atu de partea lor. Într-o astfel de întâlnire contează întotdeauna locul unde joci şi suprafaţa. Acest lucru va fi pentru noi un moment în care să vedem cum ne adaptăm. Uneori e mai bine că pleci cu şansa a doua, nu ai atâta presiune pe tine. Uneori e mai bine că joci în deplasare. Poate pentru ele va fi mai stresant, sper ca totul să iasă bine”, a declarat Florin Segărceanu.
Pentru el, victoria obținută la Hua Hin de perechea Irina Begu/ Monica Niculescu este una care ne oferă multe soluții în meciul cu Cehia. “Mă bucur foarte mult de acest rezultat şi de faptul că avem mai multe variante pentru dublu. Nu doar Monica-Irina, Mihaela e foarte bună jucătoare de dublu, stăm bine din acest punct de vedere. Sunt norocos pentru că am un lot foarte bun, mă bucur că toate fetele sunt bine. Avem mai multe variante de dublu, chiar şi de simplu. E greu de spus care ar fi atuul nostru, poate în acest moment e faptul că suntem o echipă unită, omogenă. Fetele se înţeleg foarte bine, mă bucur şi de varianta asta de dublu, ceea ce înseamnă foarte mult pentru echipă”, a mai spus Segărceanu.

Alina Tecșor: ”Ne ducem cu șansele noastre, cu o echipă în formă”

Antrenorul echipei României de FedCup, Alina Tecşor, vrea să mențină suspansul legat de componența echipei de dublu până în preziua confruntării. “E un tur greu, în care cred că ne ducem cu şansele noastre, cu o echipă în formă, cu o echipă sănătoasă şi acest lucru este cel mai important. Fiecare an, fiecare întâlnire, ne aduce mai multă experienţă şi cred că ne aduce un plus de valoare. În Fed Cup numărul WTA este relativ, Cehia este o echipă puternică. E adevărat că e un câştig pentru noi că nu vine Kvitova, dar asta nu însemană că scade valoarea lor. Noi nu vrem să le subestimăm şi să luăm ca atare întâlnirea. Cred că Begu şi Niculescu vor veni cu un moral foarte bun că au câştigat, au demonstrat cât de bine poate să joace. Nu cred însă că e nimic clar în privinţa echipei. O să vă lăsăm în suspans până vineri. O să încercăm să nu ne gândim foarte mult la publicul lor, vom încerca să ne adaptăm cu suprafaţa şi dacă fetele o vor face repede, va fi foarte bine”, a spus Tecşor.



Cum puteți susține Doartenis.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Leave a Reply

Top